A XIII-a Conferință Națională a Asociației Psihologilor din România

APR Re-StartPlus

22-24 noiembrie 2019, Cluj-Napoca

Despre Cluj-Napoca

Cel mai important centru urban al Transilvaniei este un oraș cu două nume, Cluj-Napoca. Napoca este numele vechii cetăți dacice, in timp ce Cluj este termenul latin primit mai târziu, care înseamnă "orașul dintre dealuri". În perioada Antichității a primit statul de "colonia", cel mai înalt grad de urbanizare din Imperiul Roman. În 1167 era cunoscut sub numele de "Castrum Clus".

Este reședința județului Cluj și capitala spirituală și economică a Transilvaniei, fiind un puternic centru academic și medical, un pol de diversitate și multiculturalism, unde trecutul, prezentul și viitorul sunt suma identității și a specificității locale. Este un puternic centru cultural prin cele două teatre ale sale, două opere, patru case culturale, filarmonica și șase muzee, inclusiv Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, datând din secolul al XIX-lea.

Puteți afla mai multe despre Cluj-Napoca și puteți vedea o imagine de ansamblu a orașului în videoclipurile de mai jos. Mai multe atracții turistice sunt prezentate aici.

 

 

Tipărire Email