Pentru prima dată în tradiția conferințelor științifice din România, APR vine cu un concept nou, menit să sprijine vorbitorii din cadrul acestei ediții. Este vorba despre o pregatire ințială, oferită gratuit de organizatori. Sesiunea se va realiza sub forma de training și sunt invitați toti cei care participă cu o contribuție în cadrul ediției, fie că vorbim de lucrare individuală sau în cadrul unui simpozion, fie că vorbim de moderarea unui workhop.

Astfel, am pregatit pentru toti cei dornici două sesiuni moderate de Ada Roseti (jurnalist și doctorand în Științele Educației), una pentru prezentarea lucrărilor stiintifice, si una pentru moderatorii de workshop.

Asteptăm așadar toți moderatorii de workshop să se inscrie la „Workshop online – instrumentele virtuale pentru o mai bună comunicare”, pentru a afla:

  • Cum influențează mediul virtual obiectivele unui workshop
  • Ce instrumente de comunicare și colaborare pot folosi în mediul online
  • Studii de caz și exemple de soluții creative și incluzive

Sesiunea de training pentru moderatorii de workshop va avea loc pe data de 15.10.2021, între orele 18:00-20:00.

Asteptăm, de asemenea, și vorbitorii care urmează să susțină o prezentare la secțiunea de comunicări orale și simpozion, să se înscrie la seminarul „Prezentarea lucrărilor științifice în contextul unei conferințe virtuale”, pentru a afla:

  • Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci atunci când prezinți la o conferință
  • Cum poți păstra atenția spectatorilor atunci când ești online
  • Ce elemente de tehnologie te pot ajuta să arăți mai bine, să te auzi mai bine, să poti prezenta mai eficient și mai convingător rezultatele cercetării tale.

Sesiunea de training pentru prezentarea lucrărilor științifice va avea loc pe data de 25.10.2021, între orele 18:00-20:00.

Vă așteptăm să vă înscrieți accesând următorul link.


Ada Roseti lucrează în mass media și comunicare de peste 25 de ani. A fost reporter și apoi realizator de emisiuni la Pro FM și Pro TV, a ocupat posturi de management în televiziuni românești și internaționale, de la TVR la Discovery Channel, unde a condus echipa de programe și marketing a companiei în Centrul și Sud Estul Europei. Acum este doctorand în Științele Educației, unde studiază comunicarea dintre oamenii de știință și public, atât cel larg, cât și cel restrâns (cum ar fi cel de la conferințele știintifice).